Guide av vita skjortor för herren

Du är inte ensam. Vi är nog tusentals män som söker efter den perfekta vita skjortan – gärna i plural – till garderoben och som passar alla tillfällen. En perfekt vit skjorta för herr får förstås gärna också vara på REA, vilket är grunden till varför denna artikel skapades från första början. I denna artikel sammanställer vi vart du som en modern gentleman kan hitta den perfekta vita skjortan till ett riktigt bra pris.

Här kan du hitta vita skjortor

Man of a Kind
 • Fri frakt och fria returer. Skickas inom 1-3 arbetsdagar.
 • Kolla in alla vita skjortor!
  Brothers
 • Snabba leveranser och fri frakt.
 • Kolla in alla vita skjortor!

  Hur ser den perfekta vita skjortan ut?

  Vit skjorta

  Den perfekta vita skjortan är i vårt tycke en skjorta som fungerar att ha både med och utan kavaj – och passar lika bra med slips eller fluga, som utan någon av accessoarerna. En perfekt vit skjorta för herren fungerar lika bra att ha på sig under nyårskvällen som till mötet eller bara för en vända på stan. För många personer så är den vita skjortan ett måste att ha ett flertal av i garderoben, alltid färdigstrukna och tillgängliga för omedelbar komplettering av outfits. Den klassiska vita skjortan är till stor del ett basplagg om man som vi föredrar en klassisk garderob där en välstruken skjorta utgör en stor del av det dagliga användandet.

  Cut Away, Extreme Cut Away eller Button Down?

  Alla tillfällen har sin egen regel för vilken typ av vit skjorta som passar. Om du vill bära skjortan precis som den är utan slips eller fluga, men nedstoppad i byxorna för att hålla den städade aspekten, så rekommenderar vi att du lägger dina pengar på att köpa en vit skjorta med Cut Away-krage. Om du däremot vill bära skjortan med slips eller fluga som accessoar så rekommenderar vi att du letar upp en vit skjorta med Extreme Cut Away som gör att flugans knut får mer fokus än kragen i sig. Det tillåter dig även att knyta en bredare eller tjockare knut på din fluga.

  För mer avslappnade tillfällen eller när du vill bära en tröja ovanpå din skjorta så rekommenderar vi att du går på den klassiska Button Down-skjortan som passar till allt, inte minst ett par mörka byxor, eller varför inte ett par jeans?

  Vad kostar en vit skjorta av kvalité?

  Klassiska vita skjortor går att finna från så lite som 250 SEK uppemot 1500 SEK som är prislappar du kommer mötas av om du besöker dom klassiska varumärken såsom Eton Shirts, Oscar Jacobson, Polo Ralph Lauren, Gant eller Morris. Vi rekommenderar att du försöker hitta en vit skjorta som passar din plånbok och som har rätt passform – och ganska ofta går det att hitta den typen av skjorta för mellan 600 – 1000 SEK styck.

  Passform är det viktigaste

  Om du är ute efter att hitta en eller flera vita skjortor för herr så är det centralt att du söker efter en skjorta som passar dig och din kropp. Är du ute efter en Slim fit-skjorta eller en regular-skjorta? Vill du ha extra långa ärmar som passar bra under kavaj eller vill du hålla dig till standardmodellerna?

  Oavsett vad så rekommenderar vi att du inte glömmer bort att kolla skjortans längd – oavsett passform. Om du har en vit skjorta som är kort i längden så är risken att du behöver jobba deltid med att på nytt, om och om igen, vika ned skjortan i byxorna.

  Ytterligare en aspekt med vita skjortor som allt för ofta glöms bort är det faktum att dom, om skjortan är för tunn, gör skjortan genomskinlig. Att visa bröstvårtorna genom din vita skjorta är inte en situation du vill hamna i på varken kontoret eller på dejten. Se till att din skjorta har tillräcklig tjocklek för att inte visa huden under skjortan.

  Läs mer om skjortor eller livsstil för män

  Om du är intresserad av att grotta ner dig mer i hur man skapar den optimala garderoben för gentlemannen, parfymer eller bara livsstil för gentlemän överlag så rekommenderar vi att du avsätter en visit till våra vänner på Gentlemannaguiden som är ett livsstilsmagasin för män.