Certina

Vill du bära en klocka med prestige bör man välja en Certina klocka. Klockmakarna Adolf och Alfred Kurth grundade märket redan år 1888 i klockornas hemland Schweiz. Märket Certina står för riktigt hög kvalite och elegans och har tillverkat prima klockor till kända personer i över 130 år. Många Certina klockor behåller sitt värde över tid och till och med ökar i värde, det är därför det finns så många äldre modeller som ofta har högre priser än vad dom nya certina klockorna kostar. Detta är det tecken på att dom här klockorna har god kvalite och går sällan eller aldrig sönder. Det ingår även garanti när man köper en Certina klocka så om man skulle lyckas ta sönder den så är det bara att skicka in den så lagar dom den. Certina klockor är både för dam och herr. Nuförtiden är det främst en damklocka men det är fortfarande väldigt många herrar som bär en Certina klocka. En Certina klocka är så pass exklusiv att många klockor har hög nivå av guld men dom modellerna är dyra men väldigt eleganta!

Klockia
 • Alltid fri frakt - billiga priser.
 • Köp!
  Ur & Penn
 • Öppet köp 30 dagar - snabb leverans.
 • Köp!

  Certina Herr

  • Stilren och tidlös design
  • Värdet varar speciellt klockorna med guld i
  • Passar till bra till kostym, kavaj, skjorta
  • Prestigefull klocka
  • Tålig och ingår garanti

  Certina Dam

  • Elegant design
  • Värdet på klockan varar
  • Precidrive 10 gånger mer exakt än en vanlig klocka
  • 18 karat guld på flera modeller
  • Exklusiv klocka passar till fina tillställningar

  Certina klocka äldre modeller

  Certina klocka

  Det är högt eftertraktat att ha en äldre certina speciellt en med 18 karat guld i. Guldpriset är skyddat mot inflationen och brukar till och mer öka i värde över tid, sedan 2000 till idag har guldpriset ökat med 200% justerat för inflationen vilket är ungefär 10% per år i ökning. Det är därför man ska köpa en certina klocka med guld helst så mycket guld som möjligt för att värdet på sin klocka så kunna gå upp efter några år. Det finns idag många äldre modeller som säljs för upp till 100 000 kronor. Dessa brukar certina klockor brukar var från 50-80 talet och är fortfarande i gott skick. Det är vanligt att man får ärva sin förälders eller någon gammal släktings klocka. Ibland kan en sådan klocka vara värt hur mycket som helst eller ibland ingenting. Det som avgör om en klocka ökar i värde är både klockans märke och om den är i någon unik modell eller om det finns högkvalitativa ädelmetaller i klockan som exempelvis guld. Därför är det viktigt att man köper en klocka som har god kvalite som certina det ska även vara en bra historia bakom klockan. Därför rekommenderar vi att man köper en certina klocka med 18 karat guld.

  Köpa en begagnad Certina klocka

  begagnad Certina

  Vill man köpa en begagnad certina klocka bör man vara kunnig, för man kan lätt bli lurad eller bli helt skammad. Isåfall köper man får hemsidor som har köpt in massa begagnade certina klockor för att sedan sälja vidare. Det är då viktigt att ha koll på dom äldre modellerna och kolla upp hur mycket guld och vilken karat klockan innehåller. Ett bra riktmärke är 18 karat och minst 10 g guld för en begagnad certina klocka i prisklassen 5 000 - 10 000 kronor sedan kan priset vara mycket högre om man köper en äldre modell från 60-talet då krävs betydligt mer än 10 000 kronor för att köpa en begagnad certina klocka. Det är även viktigt att man får med orginal lådan och serienummer så man kan kolla upp om den är äkta eller inte.

  Certina klocka herr

  Det finns en mängd olika certina herrklockor idag. Men om man bara räknar modeller från dom senaste åren är det ett 50-tal olika herrklockor som certina har släppt. Dom flesta är i har stålarmband med det finns även en mängd olika läderarmband. Planerar man att behålla sin certina klocka under en längre tid bör man köpa ett med stålarmband för ett läderarmband torkar och kan spricka efter 10-20 år. Precis som alla andra klockmärken började certina tillverka klockor för herrar 1888 men på 70-talet började det även kunna ut några dammodeller som blev en verklig hit i alla världens storstäder.

  Certina klocka dam

  I dagsläget finns det runt 30-tal olika certina modeller och det släpps nya dam modeller varje år. Det flesta dam certina klockor har stålarmband och dom flesta innehåller 18 karat guld. En dam certina klocka kostar från 2 000 kronor upp till 10 000 kronor, det beror helt på vilken modell man köper och om det är guld i klockan eller inte. Sedan finns det även certina klockor med silverarmband, men det är dom mer exklusiva dam modellerna.

  Certina klocka REA

  Även fast certina klockorna är högt eftertraktade kan även dom hamna på rea ibland. Då rör det sig mellan 5-20% i rea och ibland även mer äns så. Men det blir sällan hög rea på de klockor som innehåller guld eller silver. Perioder det är hög rea är när det blir höst och vår rean men även under sommarrean kan man fynda en certina klocka på nedsatt pris.